Kalibratiebus
Kalibratie en reparatie van meetinstrumenten op locatie
Nieuwsbrief 2 Juni 2014       Website  Contact Informatie
  Grootse prestaties binnen handbereik

Seitron is een modern Italiaans bedrijf, dat veel aan de weg timmert en daardoor een goede reputatie heeft opgebouwd. Als fabrikant van Brand labels bouwt zij veel hoogstaande instrumenten voor vele wereldmerken. Hierdoor lopen zij vooraan met innovaties. Door de toepassing van de allernieuwste microprocessors zijn zij erg eenvoudig in het gebruik en hebben de beste prijs / prestatie verhouding.
Haar leveringspakket strekt zich uit van meetinstrumenten tot zeer geavanceerde regelaars voor o.a. Klimaatsystemen.

Het Seitron assortiment
Het hele Seitron leveringsprogramma zal op termijn bij Kalibratiebus verkrijgbaar zijn. Op dit moment concentreren wij ons op de meetinstrumenten en rookgasanalyse.
- Digitale regelaars / thermostaten voor verwarming. ventilatie en airco
- Digitale regelaars / thermostaten voor solar systemen
- Digitale draadloze regelaars / thermostaten voor verwarming. ventilatie en airco
- Gasdetectie systemen voor de huishoudelijke markt
- Gasdetectie systemen voor de industriele markt
- Draagbare meetinstrumenten
- Rookgasanalyse

 
  Micromanometer Seitron Pressotest 100

Betrouwbare (verschil)drukmeter
Deze verschildruk meter is ontwikkeld voor de veeleisende technicus voor het nauwkeurig meten van drukken tot 130 mbar in niet corrosieve media. De bargraph functie biedt de mogelijkheid om fluctuerende meetwaarden in beeld te krijgen. De Hold functie biedt de mogelijkheid om het tweedelig display zowel de waarde vast te houden en tevens de meting te blijven volgen.

Het grote grafische display heeft 4 cijfers, een indicatie van eenheid en een analoge aanwijzing (bargraph). Deze drukmeter is een hoogwaardig ontwerp en dankzij de microprocessor verkrijgt u optimale nauwkeurigheid en de beste prijs / prestatie verhouding. De behuizing is robuust en
voorzien van een tafelstandaard. Het toestel heeft een auto-off functie en auto-nul functie, welke ook uitgezet kan worden. Het akoestisch signaal is uitschakelbaar voor optimaal gebruikers-comfort.Het instrument heeft een 2-traps aansluiting van 7 en 4 mm. De set wordt compleet geleverd met 2 typen slangen, batterij en Nederlandse handleiding.

Pressotest 200 is gelijk aan Pressotest 100 en heeft 4 extra's:
- Hoognauwkeurige druksensor
- Lektestprogramma voor installatie <19 liter gasinhoud. Dit geautomatiseerde programma geeft u snel en nauwkeurig de lekkage in liters. Volgens de injectiespuit methode.
- Opslag van meetrapporten
- Printen van meetrapporten

Ter introductie voor € 255,- (netto excl. BTW)             Meer informatie
 
  Gaslekzoeker Seitron MDZ
 

De "neus" als het om brandbaar gas gaat

Deze gaslekzoeker is ideaal voor het opsporen van allerlei lekkages van vaten of leidingen, waar methaan, aardgas, propaan, LPG of
waterstof aanwezig is. Het grote grafische display biedt 4 cijfers en een analoge indicatie. Het toestel is auroranging van ppm naar %LEL
of Vol% en geeft aan in welk meetbereik gemeten wordt. Ook wordt de batterij status op het display weergegeven.

Deze gaslekzoeker is een hoogwaardig ontwerp en dankzij de micro processor verkrijgt u optimale nauwkeurigheid en de beste prijs /
prestatie verhouding. De behuizing is robuust en voorzien van een tafelstandaard. Het toestel heeft een auto-nul functie en kan ook
manueel genuld worden en is geschikt voor non-corosieve media.
Het akoestisch signaal is uitschakelbaar voor optimaal gebruikers comfort

Kenmerken
- Meetbereik 0 ... 10.000 ppm CH4 (1 Vol%), 0 ... 1.800 ppm LPG
- Groot grafisch display
- Flexibele sensor arm
- Robuuste behuizing
- Akoestische signalering bij detectie gas
- Uitgerust met een handige tafelstandaard
- Geleverd met functionele opbergtas
- Inclusief alkaline batterijen.

Ter introductie voor € 165,- (netto excl. BTW)             Meer informatie
 
  Rookgasanalyse Seitron Casper

De Seitron Casper is een verrassend compleet 2 ... 3 cellen rookgasanalyse apparaat, dat uitblinkt in bedieningseenvoud, nauwkeurigheid en met handige extra's. De bouw is robuust om weerstand te bieden tegen de dagelijkse omstandigheden.

De meetcellen
De meetcellen die in alle Seitron rookgasapparaten gaan, komen van City Technoligy en zijn van de hoogste kwaliteit. Hierin kunnen wij niet bezuinigen, anders zou de betrouwbaarheid ernstig in gevaar komen. Standaard 0 ... 25,0 % O2 (zuurstof) en 0 ... 8.000 ppm CO (koolmonoxide) / H2 gecompenseerd en optioneel 0 ... 5.000 ppm NO (stikstofoxide).
De meetcellen zijn SMART, d.w.z. dat een meetcel in het veld door u uitgewisseld kan worden, en compleet met kalibratiecertificaat geleverd kan worden.

De druksensor
De Casper (uitgezonderd 201 en 201S) is uitgerust met een hoog nauwkeurige druksensor, type piezo-elektrisch, voor een specifieke functie: installatie lekvolume meetsysteem, max. 18 liter inhoud, conform UNI 7129 / 11137

De meetset is compleet
De meetset is compleet en bestaat uit het Casper rookgasanalyseapparaat, neopreen holster met magneten op de rug, RVS rookgassonde 180 mm monsterbuis en 2 mtr monsternameslang, luchtvoeler, oplaadbare Li-ion batterijen met lader / netvoeding, Nederlandse snelstartkaart en gebruikershandleiding rn wordt geleverd in een stevige transportkoffer. Optioneel kan er een Bluetooth of een InfraRood printer bijgeleverd worden.

 
Ter introductie vanaf € 999,- (netto excl. BTW)                         Meer informatie
 
  Rookgasanalyse Seitron Chemist 500

De Seitron Chemist 500 is een compleet rookgasanalyse apparaat, met geïntegreerde printer, die uitblinkt in bedieningseenvoud, nauwkeurigheid en voorzien van 2 - 4 meetcellen:
- 0 … 25,0 % O2 (zuurstof)
- 0 … 8.000 ppm CO / H2 gecompenseerd
 
De meetcel zijn SMART, d.w.z. dat een meetcel in het veld uitgewisseld kan worden, en met kalibratiecertificaat geleverd kan worden. De CO meetcel kan in een "verdunning" uitvoering.
 
Bijzonder is de gratis app voor Android, welke het mogelijk maakt om op de mobiel of tablet de meetwaarden real-time draadloos via Bluetooth te bekijken.
 
De meetset is compleet met RVS-rookgassonde 180 mm, optionele printer, Li-Ion batterijen, netlader / netvoeding, stevige draagkoffer, Nederlandse gebruiksaanwijzing en kalibratiecertificaat.
 
Ter introductie vanaf € 1199,- (netto excl. BTW)                      Meer informatie
   

Compact en hoogwaardig mobiel laboratorium
 
De Kalibratiebus is een compact, hoogwaardig en compleet uitgerust mobiel laboratorium. Op een relatief kleine oppervlakte hebben wij de meest voorkomende kalibratie grootheden geïnstalleerd om u op efficiënte wijze snel van dienst te kunnen zijn.
Alle referentiemiddelen, die wij gebruiken, zijn voorzien van een RvA of gelijkwaardig certificaat.
 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden
Wilt u meer weten over de mogelijkheden, die Kalibratiebus u kunt bieden, klik dan op Informatie . Klik op Contact om u geheel vrijblijvend te adviseren.
 
Kalibratiebus
Omroepweg 11
1324 KT Almere
 Mobiel +31 (0)6 53138426
Telefoon +31 (0)36 8486454